Who We Are

Onze Visie

Het Vlaams JeugdHarmonie Orkest is opgericht om jonge muzikanten uit de grote regio rond Leuven de kans te geven om samen met leeftijdsgenoten muziek te maken in een overkoepelend orkest. Ondertussen telt ons orkest al meer dan 60 enthousiaste muzikanten die elke week samenkomen om te musiceren, met als ambitie om cultuur op een originele manier dichter bij een groot publiek te brengen.

We tillen onszelf en elkaar naar een hoger niveau onder onze drie kernwaarden: jeugd, kwaliteit en originaliteit. Om deze waarden te promoten, werken we elk jaar een origineel project uit dat telkens met veel enthousiasme wordt onthaald, zowel bij de muzikanten als door het publiek. Daarnaast dagen we onszelf uit met enkele serieuzere werken tijdens onze jaarconcerten. En last, but not least vullen we onze planning aan met memorabele concertreizen en wedstrijden op het hoogste niveau, in binnen- en buitenland.

Onze Dirigent

Koen Maes (°1993) studeerde slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Carlo Willems en Koen Wilmaers en hij voltooide de opleiding tot hafabradirigent bij Steven Verhaert en Dirk De Caluwé. Daarnaast volgde hij verschillende masterclasses van onder andere Randy Max, Koen Plaetinckx en Simone Rabella.

Als dirigent heeft Koen al ervaring opgedaan in verschillende orkesten, waaronder het harmonieorkest van Schelle, de Festival Brassband, de Europese Jeugdbrassband en het Kempisch Jeugdfanfareorkest. Zelf gaf hij ook al les aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen en de Stedelijke Academie Regio Tienen. Als slagwerker is hij momenteel freelancer bij het Nationaal Orkest van België.

Koen heeft al verschillende onderscheidingen achter zijn naam staan. In 2009 werd hij laureaat in de superieure afdeling van de provinciale wedstrijd voor solisten en kleine ensembles georganiseerd door Vlamo. Twee jaar later, in 2011, behaalde hij een eerste prijs op het WMC te Kerkrade en een eerste prijs in de Dexia Classics. In februari 2016 werd hij benoemd tot de beste dirigent van het International Festival for Wind Orchestras Prague.


Ons Bestuur

De drijvende kracht achter ons orkest: het bestuur! Een groep gedreven, jonge mensen, die naast muziek ook achter de schermen telkens het beste van zichzelf geeft.

Naast onze maandelijkse vergadering, maken we ook gebruik van werkgroepen, om onze leden nauwer te betrekken in onze werking. Zo ontwerpen de creatieve geesten uit ons orkest mee het decor bij de concerten, onderhouden ze mee onze sociale media of organiseren ze mee VJHO-café’s.

We stellen ze even aan jullie voor:

  • Roel Laethem (Voorzitter)
  • Linde Hooyberghs (Ondervoorzitter)
  • Sandra Jacobs (Penningmeester)
  • Vincent Goffin (Secretaris)
  • Koen Maes (Dirigent)
  • Elise Vansteenwegen (Decorwerking)
  • Hanne Beyens (Sociale Media)
  • Belian Callaerts (IT)

Contact us for more information

Stuck with a question? Contact us and we will assist you!

Dreefstraat 16
3360 Bierbeek
Roel Laethem (Chair):
+32 487 68 01 99
Koen Maes (Conductor):
+32 493 02 99 92

OUR SPONSORS

Want to see your logo here? Contact us for more information.

Stad Leuven
WZC Ruelenspark
Provincie Vlaams-Brabant
Gemeente Oud-Heverlee
Music Line
Koen Maes Productions
Frituur 't Zoet water
DIMA verhuur